Brusche Elektrotechniek gaat de totale elektrotechnische installatie verzorgen bij de nieuwbouw van ColPro. Wij plaatsen energiezuinige LED verlichting om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Daarnaast verzorgen wij de toegangscontrole, inbraakbeveiliging en de licht-, krachtinstallatie.

Dit project doen wij in samenwerking met onze partner Engberink Technische Installaties. Zij leveren en monteren de energiezuinige “all electric” klimaatinstallaties voor het kantoor en de bedrijfshal. Tevens zullen door Engberink de complete sanitaire installaties alsmede de persluchtinstallatie worden aangelegd.

Onlangs is bekend geworden dat ColPro per medio 2021 haar bedrijfsactiviteiten gaat voortzetten vanaf een splinternieuwe locatie in Almelo. Inmiddels draait de voorbereiding voor de nieuwbouw van ColPro op Bedrijvenpark Twente Noord al op volle toeren. In Almelo Noord wordt een nieuwe, duurzame productiehal van maar liefst 4.200 vierkante meter gebouwd met inpandige kantoren en ruim buitenterrein op een kavel van 8.000 vierkante meter.

Het pand wordt gebouwd met een constructie van gebruikte houten spanten en gordingen die zijn vrijgekomen bij de sloop van Harders Plaza in Harderwijk. Hiermee wordt een circulair pand gerealiseerd. Daarnaast zal een groot deel van het dak worden voorzien van zonnepanelen en een luchtwarmte installatie, zodat het pand naast circulair ook gasloos en dus zeer duurzaam zal zijn.

Nieuwbouw ColPro
Nieuwbouw ColPro