PlastChem in Hardenberg is momenteel de modernste PVC-fabriek van Europa aan het bouwen. Brusche Elektrotechniek en Engberink Technische Installaties zijn voor dit project wederom de samenwerking aangegaan en hebben samen de opdracht verworven voor het ontwerpen en realiseren van de gebouwgebonden elektrotechnische en werktuigkundige installaties van dit in alle opzichten uitdagende project.

Nieuwbouw

De nieuwe fabriek van PlastChem bestaat grofweg uit drie haldelen van in totaal 10.000 vierkante meter, bestaande uit kantoren en een laboratoriumvleugel van ongeveer 3.000 vierkante meter. Voor de energievoorziening zal er een elektrische aansluiting van 6 MW gerealiseerd worden. Ten behoeve van de koeling van het gebouw en de procesinstallaties is een koelinstallatie voorzien van 2 MW welke in de toekomst verder uitbreidbaar is tot liefst 5 MW. Na een voorbereidingstraject van net geen jaar, is de daadwerkelijke bouw begin dit jaar begonnen. Medio 2021 zal het project aan PlastChem worden opgeleverd.

PlastChem Hardenberg

Kunststof is een veelzijdig product dat volop in ontwikkeling is. PlastChem ontwikkelt en fabriceert PVC-compounds voor de kunststofverwerkende industrie. PVC is een duurzaam product met een levensduur van langer dan 85 jaar. PlastChem is het enige bedrijf in de Benelux op dit gebied dat zelfstandig opereert.

PlastChem Hardenberg