AKR is mede door samenwerking met Brusche klaar voor de toekomst!

Aufderhaar Kunststof Recycling

AKR is mede door samenwerking met Brusche klaar voor de toekomst!

Dagelijks worden we omringd door producten die van kunststof zijn gemaakt. Om gebruikt kunststof om te kunnen zetten naar een nieuwe grondstof, zijn een aantal stappen nodig. Bij AKR in Vroomshoop wordt dit kunststof gemalen en gewassen tot kleine stukjes kunststof. Vervolgens wordt dit verwerkt tot een granulaat, dat door productiebedrijven weer verwerkt wordt tot nieuwe kunststofproducten.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de toekomst heeft AKR nieuwe machines aangeschaft. Door de aanschaf van deze machines en machineonderdelen bleek de capaciteit van de transformator onvoldoende. Deze trafo stond in de productieruimte, maar is om logistieke redenen verplaatst naar buiten. Deze trafo (1000KVA) was niet toereikend voor de nieuwe machines en al helemaal niet voor het productieproces in de toekomst. Er zijn twee nieuwe trafo’s van 1600KVA geplaatst en geleverd in compact stations. Om dit te kunnen realiseren, is de buitenwand vijf meter naar binnen verplaatst. Dit is praktisch goed uitvoerbaar en heeft als voordeel dat de trafo gekoeld wordt door de buitenlucht. De voedingskabels moesten verlengd worden om de nieuwe aansluitingen te kunnen realiseren.
Daarnaast is meteen verhoogde netcapaciteit aangevraagd, hierdoor was AKR net voor de netcongestie aan en hebben ze een uitbreiding gekregen op het totaalvermogen van het hele pand. Omdat ze meer vermogen nodig hadden voor het machinepark, hebben wij voedingskabels omgelegd naar vijf nieuwe onderverdelers en een nieuw hoofdtracé aangelegd. De nieuwe onderverdelers zijn 630A en hebben een modulair systeem van Halyester. Dit systeem voorkomt dat stof en vocht in de verdelers terechtkomen. Na afloop van het project hebben we een NEN3140 keuring en een thermografische inspectie uitgevoerd om de kwaliteit van de werkzaamheden te borgen. Dit alles heeft geleid tot een positief resultaat: ze hebben de productie kunnen verhogen in de productiehal.
Kortom: Brusche doet meer met je technische installaties.

Onze werkzaamheden

Aanleggen nieuw hoofdtracé
In totaal hebben we 967 meter nieuwe kabel aangelegd voor de voedingen naar de diverse productielijnen.
Verplaatsen trafo
Door de aanschaf van nieuwe machines was de capaciteit van de trafo onvoldoende. Om logistieke redenen is de trafo naar buiten verplaatst. Deze trafo (1000KVA) was niet toereikend voor de nieuwe machines en al helemaal niet voor het productieproces in de toekomst. Er zijn twee nieuwe trafo’s van 1600KVA geplaatst en geleverd in compact stations.
Aansluiten nieuwe onderverdelers
De nieuwe onderverdelers zijn 630A en hebben een modulair systeem van Halyester. Dit systeem voorkomt dat stof en vocht in de verdelers terechtkomen.
Thermografische inspectie
Na afloop van het project hebben we een NEN3140 keuring en een thermografische inspectie uitgevoerd om de kwaliteit van de werkzaamheden te borgen.
Verhoogde netcapaciteit
Met zicht op de toekomst heeft AKR een verhoogde netcapaciteit aangevraagd. Hierdoor waren ze net voor de netcongestie aan en hebben ze een uitbreiding gekregen op het totaalvermogen van het hele pand.