ColPro Almelo

ColPro

Het grootste circulaire bedrijfspand van Nederland

Bij de nieuwbouw van ColPro hebben wij de complete elektrotechnische installatie geleverd, van de inbraakbeveiliging en toegangscontrole tot en met de data-installatie en het KNX-besturingssysteem. De basis van een goede samenwerking is wederzijds vertrouwen.

Het groene thema van het circulaire bedrijfspand is ook bij de elektrotechnische installatie doorgezet. Bij het opstellen van het verlichtingsplan is rekening gehouden met de plaatsing van de armaturen en hoe alles geschakeld moest worden. Zo hebben we een slim gebouw kunnen realiseren. Ook hebben we rekening gehouden met energie besparende maatregelen door LED verlichting en aanwezigheidssensoren aan te brengen en het gebouw slimmer te maken door de inzet van sensoren en just in time te schakelen.

Onze werkzaamheden

Toegangscontrole
In en rondom het bedrijfspand hebben wij de toegangscontrole gerealiseerd. Elke medewerker heeft een persoonlijke tag waarmee hij of zij naar binnen kan. Iedere tag geeft andere niveaus van toegang.
LED verlichting
Duurzaamheid, dat was een belangrijke pijler bij de bouw van het pand. Dit is ook doorgezet in de elektrotechnische installaties. Zo hebben we energiebesparende LED verlichting en aanwezigheidssensoren geplaatst. Ook hebben we het gebouw slimmer gemaakt door de verlichting JIT (just in time) te laten schakelen.
Licht- en krachtinstallatie
De licht- en krachtinstallatie vormt de basis van het bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat alles in het pand voorzien is van elektriciteit.
Inbraakbeveiliging
We hebben ook een inbraakbeveiliging geplaatst bij ColPro. Deze inbraakbeveiliging is gekoppeld aan het KNX-systeem. Zo schakelt bijvoorbeeld de verlichting aan bij uitschakeling van het alarm.
Domotica/ KNX-systeem
We hebben het bedrijfpand voorzien van een KNX-systeem. Zo is er in elke ruimte een display te vinden waarop onder andere de verlichting, temperatuur en radio te regelen is.
Service- en onderhoudscontract
Het is van belang dat de productiehal van ColPro altijd kan blijven draaien. Om dit te kunnen creëren, voeren we regelmatig controles en onderhoud uit. Ook wordt zo de kans op storingen flink verkleind. Is er wel een storing? Dan zijn wij 24/7 bereikbaar.