Pre-Zero Groningen

Pre-Zero Groningen

Duurzame afvalverwerking

Ook in de afvalverwerkingsbranche zijn wij actief, zo hebben we onlangs een mooie installatie bij PreZero in Groningen opgeleverd. PreZero heeft haar bestaande sorteerinstallatie vervangen voor een nieuw, moderner model. Bij dit project waren wij verantwoordelijk voor de automatisering van deze sorteerinstallatie.

Deze nieuwe installatie zorgt ervoor dat PreZero in Groningen 160.000 ton gemengd bouw- en sloopafval per jaar kan verwerken. Wij hebben de besturing geleverd voor de infraroodscheiders. De installatie herkent met deze optische infraroodscheiders hout uit gemengde reststromen. De houtdelen worden met perslucht uit de materiaalstroom gehaald. Door middel van kunstmatige intelligentie wordt het hout verder gereinigd tot een kwaliteit die geschikt is voor de spaanplaatindustrie.
We hebben ook een camerasysteem geplaatst, bestaande uit 12 dome camera’s. Zo kan de installatie ook op afstand worden gevolgd en vanuit het kantoor. Door deze installatie heeft PreZero een van de meest geavanceerde sorteerinstallaties voor bouw- en sloopafval in Nederland.

Onze werkzaamheden

CCTV-systeem
Om de veiligheid van de installatie te waarborgen, hebben we een CCTV-installatie geplaatst. Dit systeem omvat 12 dome camera's. Zo kan de installatie altijd op afstand worden gevolgd.
Software Engineering
Onze software engineers hebben de software ontwikkeld ten behoeve van het PLC-programma, HMI-panelen en het PC-systeem. Ook hebben zij de software ontwikkeld voor de optische infraroodscheiders.
Hardware Engineering
Onze hardware engineers hebben het elektrische deel van de installatie ontwikkeld.