Fraunhofer Enschede

Fraunhofer Enschede

De industriële testfaciliteit van Twente

Fraunhofer Project Center zet zich in voor de vooruitgang van de maakindustrie. Dit doen ze door technische competenties te ontwikkelen met de inzet van toegepast onderzoek, technisch advies en projectontwikkeling. Om de samenwerking met de Universiteit Twente te versterken, heeft Fraunhofer de stap gezet om te verhuizen naar een nieuwe locatie nabij UT. Deze locatie ligt tegenover het Kennispark waar de UT gevestigd is. Met deze stap krijgen ze de beschikking over hun eigen industriële testfaciliteit.

Bij de bouw van Fraunhofer hebben wij de volledige E-installatie gerealiseerd. Onderdeel hiervan was het opleveren van de krachtstroominstallatie, het aanleggen van de communicatie installaties en de beveiligingsinstallaties.

Onze werkzaamheden

Licht- en krachtinstallatie
De licht- en krachtinstallatie vormt de basis van het bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat alles in het pand voorzien is van elektriciteit.
Noodverlichtingsinstallatie
De noodverlichtingsinstallatie hebben we opgesteld aan een Programma van Eisen. Het is van belang dat noodverlichting altijd goed werkt. Door de inzet van onze storingsdienst zijn wij 24/7 bereikbaar.
Brandmeld- ontruimingsinstallatie
Brandmeldinstallaties zijn een belangrijk onderdeel voor de brand- en vluchtveiligheid van een gebouw. Ook bij Fraunhofer hebben we een installatie geleverd conform het CCV-certificatieschema.
Gebouwbeheersysteem
We hebben het bedrijfspand voorzien van een KNX-systeem. Zo is er in elke ruimte een display te vinden waarop onder andere de verlichting, temperatuur en radio te regelen is.
Beveiligingsinstallatie
We hebben ook een inbraakbeveiliging geplaatst bij Fraunhofer. Deze inbraakbeveiliging is gekoppeld aan het KNX-systeem. Zo schakelt bijvoorbeeld de verlichting aan bij uitschakeling van het alarm.
PV-installatie
We hebben het gebouw voorzien van een PV-installatie. Zo kan het duurzame energie opleveren.
Werktuigbouwkundige installaties
Samen met onze partner Engberink Technische installaties vormen we een sterk collectief om ook totaaloplossingen voor werktuigbouwkundige uitdagingen aan te gaan.