Plastchem Hardenberg

Plastchem

Plastchem, de specialist die toepassingen van kunststof optimaal benutten.

Plastchem ontwikkelt en fabriceert PVC-compounds voor de kunststofverwerkende industrie. PVC is een duurzaam product met een levensduur van langer dan 85 jaar. PlastChem is het enige bedrijf in de Benelux op dit gebied dat zelfstandig opereert.

We hebben de volledige nieuwbouw van Plastchem gerealiseerd. Deze fabriek bestaat uit grofweg drie haldelen van in totaal 10.000 m², bestaande uit kantoren en een laboratoriumvleugel van ongeveer 3.000 m². Hierbij hebben wij onder andere alle hoofdverdelers geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de hoogspanning om wordt gezet in de juiste spanning voor de machines.

Onze werkzaamheden

LED verlichting
Duurzaamheid, dat was een belangrijke pijler bij de bouw van het pand. Dit is ook doorgezet in de elektrotechnische installaties. Zo hebben we energiebesparende LED verlichting en aanwezigheidssensoren geplaatst. Ook hebben we het gebouw slimmer gemaakt door de verlichting JIT (just in time) te laten schakelen.
Toegangscontrole
In en rondom het bedrijfspand hebben wij de toegangscontrole gerealiseerd. Elke medewerker heeft een persoonlijke tag waarmee hij of zij naar binnen kan. Iedere tag geeft andere niveaus van toegang.
Domotica/ KNX-systeem
We hebben het bedrijfpand voorzien van een KNX-systeem. Zo is er in elke ruimte een display te vinden waarop onder andere de verlichting, temperatuur en radio te regelen is.
Inbraakbeveiliging
We hebben ook een inbraakbeveiliging geplaatst bij Plastchem. Deze inbraakbeveiliging is gekoppeld aan het KNX-systeem. Zo schakelt bijvoorbeeld de verlichting aan bij uitschakeling van het alarm.
Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
Brandmeldinstallaties zijn een belangrijk onderdeel voor de brand- en vluchtveiligheid van een gebouw. Ook bij Plastchem hebben we een installatie geleverd conform het CCV-certificatieschema.